Австралийска пита
Питки, Погачи
Необходими продукти:
600 г брашно София мел екстра
350 мл прясно мляко
30 г захар
15 г бакпулвер
1/2 с. л. сол
40 г краве масло за намазване
Начин на приготвяне:
1. Брашното, солта, бакпулверът и захарта се сипват в купа и се разбъркват с лъжица.
2. Налива се млякото, разбърква се, прехвърля се на плота и се замесва тесто. После се разточва.
3. Тава се намазва с половината от маслото и в нея се слага тестото.
4. Разрязва се на парчета и се намазва с останалото масло.
5. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути, до златистокафяво.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Костадина Мазгалова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
