Козуначена питка с локум
Питки, Погачи
Необходими продукти:
670 г брашно Класик София мел
180 мл прясно мляко
4 яйца+един белтък
1 пакетче 125 г разтопено масло
1 кафяна лъжичка сол
140 г захар
2 с.л подсладител
7 г суха мая
1 жълтък
локум
Начин на приготвяне:
1. Затоплям прясното мляко така че пръста да търпи на топлото, след това,добавям яйцата, добавям разтопеното масло, солта, захарта, подсладителя, разбърквам ги и добавям брашното, като правя кладенче посредата и добавям маята. Бъркам докато тестото стане меко и пухкаво, като месенето на тестото е 35-40 мин.
2. Оставям да втаса да удвои обема си. След това разтилам тестото на плота поръсвам с локум (може да слагате каквато смес искате,халва,локум..)
3. Навивам на руло и режа на равни парчета, мажа тавата с масло,и нареждам парчетата,оставям пак да втаса за около 40 мин., след като втаса, мажа със жълтък и печа на 180 г като първите 10 минути печа само на долен реутан, след това включвам и горния и печа за още 25 минути. Вадя и завивам със месалце!
БОН АПЕТИ
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Теодора Атанасова от Елхово
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване