


Кайсиев сладкиш
Сладкиши
Необходими продукти:
225 г брашно София Мел Кекс
15 броя кайсии
165 г + 2 с.л. захар
200 г меко масло
3 яйца
100 мл прясно мляко
2 пак. ванилова захар
1 щипка сол
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1 стъпка
В голяма купа разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Постепенно, добавете яйца и ваниловата захар.
2 стъпка
Пресейте брашното със солта. Добавете брашното на интервали, като редувате с прясното мляко.
3 стъпка
Във форма с подвижен ринг изсипете сместа, а отгоре наредете разрязаните на две кайсии и поръсете с 2 с.л. захар.
4 стъпка
Печете на 180°C. След като се охлади, поръсете сладкиша с пудра захар.
ИРИНА АНДРЕЕВА, Гр. ТЕТЕВЕН

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
