Кайсиев сладкиш
Сладкиши

Необходими продукти:

225 г брашно София Мел Кекс
15 броя кайсии
165 г + 2 с.л. захар
200 г меко масло
3 яйца
100 мл прясно мляко
2 пак. ванилова захар
1 щипка сол
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1 стъпка
В голяма купа разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Постепенно, добавете яйца и ваниловата захар.

2 стъпка
Пресейте брашното със солта. Добавете брашното на интервали, като редувате с прясното мляко.

3 стъпка
Във форма с подвижен ринг изсипете сместа, а отгоре наредете разрязаните на две кайсии и поръсете с 2 с.л. захар.

4 стъпка
Печете на 180°C. След като се охлади, поръсете сладкиша с пудра захар.

ИРИНА АНДРЕЕВА, Гр. ТЕТЕВЕН

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

08.03.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.