Сиропирана баница с локум
Сладкиши
Необходими продукти:
За тестото:
1.200 кг брашно София Мел Баница
20 г мая
4 яйца
400 мл топла вода
3 с.л. кисело мляко
3 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 с.л. захарv1 ч.л. сол.
За плънката:
2 кутии локум
орехи.
За сиропа:
500 г захар
1 л вода
2 ванилии.
Начин на приготвяне:
1 стъпка
Направете меко, нелепнещо тесто и го разделете на 4 части. Разточете корите.
2 стъпка
Намажете една кора с олио и поставете втора върху нея. Поръсете с орехи и локум и завийте на руло. Усучете и поставете в тава. Направете така и с останалото тесто.
3 стъпка
Готовата баница оставете да втаса, докато удвои обема си и поставете да се пече на 200°C.
4 стъпка
След като изстине я нарежете на парчета и залейте с топъл сироп. Сервирайте след като сиропът попие в баницата.
ДОБРИНКА ПЕТКОВА, Гр. МЕЗДРА
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване