Сиропирана баница с локум
Сладкиши

Необходими продукти:

За тестото:
1.200 кг брашно София Мел Баница
20 г мая
4 яйца
400 мл топла вода
3 с.л. кисело мляко
3 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 с.л. захарv1 ч.л. сол.

За плънката:
2 кутии локум
орехи.

За сиропа:
500 г захар
1 л вода
2 ванилии.

Начин на приготвяне:

1 стъпка
Направете меко, нелепнещо тесто и го разделете на 4 части. Разточете корите.

2 стъпка
Намажете една кора с олио и поставете втора върху нея. Поръсете с орехи и локум и завийте на руло. Усучете и поставете в тава. Направете така и с останалото тесто.

3 стъпка
Готовата баница оставете да втаса, докато удвои обема си и поставете да се пече на 200°C.

4 стъпка
След като изстине я нарежете на парчета и залейте с топъл сироп. Сервирайте след като сиропът попие в баницата.

ДОБРИНКА ПЕТКОВА, Гр. МЕЗДРА

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

08.03.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.