Баклава с орехи
Сладкиши, Други сладки печива

Необходими продукти:

За тестото:
650 г брашно София Мел Баница
2 яйца
80 мл олио
200 мл прясно мляко
1 с.л. оцет
щипка сол.

За точене:
200 г царевично нишесте.

За плънката:
250 г орехи
200 г краве масло.

За сиропа:
5 в.ч. захар
4 в.ч. вода
сок от 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

1 стъпка
Омесете средно меко тесто и го оставете да почина за около 10-15 минути.

2 стъпка
Разделете тестото на 40 топчета и с помощта на царевичното нишесте, разточете много фини кори.

3 стъпка
Подредете корите в тава, като между тях поръсвате смлени орехи. Наложената баклава разрежете на малки парчета и залейте с разтопено масло.

4 стъпка
Печете на 180°C, а като изстине, полейте със сироп. Баклавата е готова за консумация след едно денонощие.

СЕЛИМЕ ГАДЖАЛОВА, с.РОЗИНО

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

08.03.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.