Баклава с орехи
Сладкиши и Други сладки печива
Необходими продукти:
За тестото:
650 г брашно София Мел Баница
2 яйца
80 мл олио
200 мл прясно мляко
1 с.л. оцет
щипка сол.
За точене:
200 г царевично нишесте.
За плънката:
250 г орехи
200 г краве масло.
За сиропа:
5 в.ч. захар
4 в.ч. вода
сок от 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
1 стъпка
Омесете средно меко тесто и го оставете да почина за около 10-15 минути.
2 стъпка
Разделете тестото на 40 топчета и с помощта на царевичното нишесте, разточете много фини кори.
3 стъпка
Подредете корите в тава, като между тях поръсвате смлени орехи. Наложената баклава разрежете на малки парчета и залейте с разтопено масло.
4 стъпка
Печете на 180°C, а като изстине, полейте със сироп. Баклавата е готова за консумация след едно денонощие.
СЕЛИМЕ ГАДЖАЛОВА, с.РОЗИНО
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване