Австралийска пита
Питка, Погача

Изпратена от:

Костадина Мазгалова от София

Необходими продукти:

600 г брашно София мел екстра
350 мл прясно мляко
30 г захар
15 г бакпулвер
1/2 с. л. сол
40 г краве масло за намазване

Начин на приготвяне:

1. Брашното, солта, бакпулверът и захарта се сипват в купа и се разбъркват с лъжица.

2. Налива се млякото, разбърква се, прехвърля се на плота и се замесва тесто. После се разточва.

3. Тава се намазва с половината от маслото и в нея се слага тестото.

4. Разрязва се на парчета и се намазва с останалото масло.

5. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути, до златистокафяво.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

26.09.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.