Баница със сирене с домашни точени кори
Баница

Изпратена от:

Марийка Георгиева от Ямбол

Необходими продукти:

За тестото:
300 г брашно за баница
100 мл прясно мляко
30 мл. олио
1 с.л. оцет
1 яйце
1 ч.л. сол
За сместа:
4 яйца
300 г сирене
100 г сварен ориз
50 г кисело мляко
80 г масло

Начин на приготвяне:

1. Оризът трябва да се свари и отцеди добре от водата.

2. Прясното мляко се затопля и заедно с яйцето, олиото, оцета, солта и брашното се замесва тесто. Трябва да е меко и да не лепи по ръцете.

3. Замесеното тесто се разделя на топчета по около 50 гр. От това количество се получават около 8 броя. Оставят се да отпочинат за 1 час.

4. От топчетата тесто с точилка се разточват кори. Докато се разточват всички кори, готовите се покриват с кухненска кърпа, за да не изсъхват.

5. От яйцата, сиренето, ориза и киселото мляко се приготвя сместа за баницата.

6. Приготвянето на корите с плънката се прави на хартия за печене. Двата края на всяка кора се свиват към центъра, така че да се получи правоъгълна кора. Поставя се от плънката и накрая парченца масло.

7. С помощта на хартията от по дългата страна кората се навива на руло до средата, първо от едната страна, а след това и от другата.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.