Френска селска домашна торта
Торти
Необходими продукти:
400 г бяло брашно София Мел
1 яйце
200 мл прясно мляко
50 г масло
2 с. л мед
1 с. л сода
150 гр. захар
1 бурканче боровинково сладко
300 г орехи
100 г захар
3 кофички заквасена сметана 20% - 1200 г
Начин на приготвяне:
1. Френска селска домашна торта. Здравейте,представям ви рецептата за френска селска домашна торта с боровинково сладко.
2. Нужни продукти за блатовете: 1 яйце 200 мл. прясно мляко 50 г масло 150 г захар, 2 супени лъжици мед, 1 супена лъжица сода, 400 г брашно София Мел.
3. Всички продукти без брашното се слагат в дълбока тенджера и на средна степен на котлона се оставят да се хомогинезира сместа за около 15 минути. Желателно е да я наблюдавате и разбърквате, докато добие приятен карамелов цвят. След това добавяте брашното и омесвате меко тесто.
4. Разделя се на седем части и се разточва на тънки кръгове за ринг 26-28 см.
5. Изпичат се един по един в предварително загрята фурна на 160 градуса за около пет минути всеки.
6. През това време подготвяте сместа за намазване и слепване на тортата.
7. Нужни са ви: заквасена сметана 20%-3 кофички по 400 г, захар-100 г, смлени орехи-300 г, боровинково сладко - едно бурканче. Всичко това се обърква докато стане хомогенна смес.
8. След изпичане на блатовете ги оставяме да изстинат около половин час, изрязваме ги с ринг за торта и започва правенето.
9. Редът е следният. Слагате от пълнежа на дъното на платото върху което ще ви е тортата. или ринга, или каквото предпочитате за основа.
10. След това слагате блат и обилно от сместа за слепване, защото блатовете са сухи и трябва хубаво да попият. По около три супени лъжици с връх между блатовете.
11. Размазвате равномерно и така до последния блат.
12. След това хубаво намазвате и острани и оставяте за 24 часа в хладилник за да попие хубаво сместа между блатовете.
Да ви е вкусно.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Криси Тончева от Кърджали
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване