Козуначена питка с локум
Питка, Погача

Изпратена от:

Теодора Атанасова от Елхово

Необходими продукти:

670 г брашно Класик София мел
180 мл прясно мляко
4 яйца+един белтък
1 пакетче 125 г разтопено масло
1 кафяна лъжичка сол
140 г захар
2 с.л подсладител
7 г суха мая
1 жълтък
локум

Начин на приготвяне:

1. Затоплям прясното мляко така че пръста да търпи на топлото, след това,добавям яйцата, добавям разтопеното масло, солта, захарта, подсладителя, разбърквам ги и добавям брашното, като правя кладенче посредата и добавям маята. Бъркам докато тестото стане меко и пухкаво, като месенето на тестото е 35-40 мин.

2. Оставям да втаса да удвои обема си. След това разтилам тестото на плота поръсвам с локум (може да слагате каквато смес искате,халва,локум..)

3. Навивам на руло и режа на равни парчета, мажа тавата с масло,и нареждам парчетата,оставям пак да втаса за около 40 мин., след като втаса, мажа със жълтък и печа на 180 г като първите 10 минути печа само на долен реутан, след това включвам и горния и печа за още 25 минути. Вадя и завивам със месалце!

БОН АПЕТИ

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.