Козунак
Питка, Погача

Изпратена от:

Стойна Жекова от с.Дебелт

Необходими продукти:

600 г  брашно Класик София мел
8 г суха мая
160 г захар
150 мл топло прясно мляко
50 г кисело мляко
2 супени лъжици олио
100 г краве масло
3 яйца
лимонови корички от 1 лимон
1 пакетче ванилия
щипка сол
1-2 супени лъжици ром
150 г стафиди
1 жълтък с 1 суп.л  прясно мляко за намазване
захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Активира се маята с 1 лъж. захар и 1 лъж. брашно заедно с прясното мляко.

2. След това се смесват останалите съставки +готовата мая и се замесва тестото. Тестото втасва 4 пъти: 1. След първото месене 10 минути; 2.След вкарване на маслото - 1час; 3.След разделването на части за плетеницата - 10минути.; 4.След оформянето, преди печене-още 1 час.

3. Печем в загрята фурна до 180 градуса около 45-50 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.