650 гр брашно София мел Баници
6 бр. яйца
50 мл вода
1-2 щипки сол
125 гр масло
200 гр сирене
1. От всички съставки замесваме средно меко от тесто. Оставяме да отпочине за 30 мин. След това разделяме на 8 бр. топки и разточваме една по една. Разточените кори подреждаме върху кухненска кърпа.
2. Слагаме на котлона тенджера с 2 л. вода да заври. В друг дълбок съд приготвяме ледено студена вода.И тава намазнена с разтопеното масло,в която ще подреждаме корите.
3. Всяка кора пускаме в горещата вода да се попари за около 30 сек. до 1мин. Самата кора се издува като балон. След това с помощта на решетка изваждаме и прехвэрляме кората в студената вода за 1 мин. да се охлади.
4. Повтаряме процедурата с всяка от разточените кори,докато свършат.Всяка кора намазваме обилно с масло,а между всяка две кори поръсваме със сирене.
5. Нарязваме баницата на квадрати и изпичаме в предварително загрята фурна на 180°С за 45мин. или до получаване на приятен загар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ