Малки хлебчета
Питка, Погача

Изпратена от:

Мария Янчева от стара загора

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел 
100 г краве масло (със стайна температура)
300 мл вода (топла)
30 мл зехтин
1 с. л. захар
1 1/2 ч. л. суха мая
1 1/2 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

1. Маята и захарта се разтварят във водата.

2. Брашното и 1 ч. л. сол се разбъркват в купа. Наливат се зехтинът и водата с маята.

3. Замесва се гладко и еластично тесто. Оформя се на топка, поръсва се с брашно и се оставя да втаса.

4. Разделя се на 12 топки, които се подреждат в тава.

5. Оставят се да втасат повторно. Втасалите хлебчета се намазват с половината масло.

6. Пекат се 5 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. След това температурата се намалява на 180 градуса и се допичат за 8–10 минути. Изваждат се от фурната и се намазват с останалото масло, докато са още топли.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.