500 г брашно София Мел
100 г краве масло (със стайна температура)
300 мл вода (топла)
30 мл зехтин
1 с. л. захар
1 1/2 ч. л. суха мая
1 1/2 ч. л. сол
1. Маята и захарта се разтварят във водата.
2. Брашното и 1 ч. л. сол се разбъркват в купа. Наливат се зехтинът и водата с маята.
3. Замесва се гладко и еластично тесто. Оформя се на топка, поръсва се с брашно и се оставя да втаса.
4. Разделя се на 12 топки, които се подреждат в тава.
5. Оставят се да втасат повторно. Втасалите хлебчета се намазват с половината масло.
6. Пекат се 5 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. След това температурата се намалява на 180 градуса и се допичат за 8–10 минути. Изваждат се от фурната и се намазват с останалото масло, докато са още топли.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ