900 г брашно София Мел
1 кубче прясна мая
200 мл топла вода
200 мл топло прясно мляко
1 с.л. сол
1 с.л. захар
2 с.л оцет
50 мл олио
120 г меко масло
3 яйца
400 г масло
100 г кисело мляко
сусам
1. Към топлата вода и мляко се пробавят маята, захарта, солта, оцета. Оставя се да се активира маята.
2. Разбиват се 2 яйца с кисело мляко, олиото и се прибавят към маята.
3. Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се слагат течните състваки. Замесва се меко еластично тесто.
4. Разстила се тестото с пръсти и се слага 2 с.л масло и се сгъва на плик 6-7 пъти, докато маслото се усвои. Оставя се да втаса.
5. Разделя се на 6 равни топчета. Първото топче се разстила с пръсти, намазва се с масло и се поръсва със сирене. Следващото се разстила, поставя се върху първото, намазва се с масло и се поръсва със сирене, навива се на руло. Така се оформят 3 рула, всяко се усуква и след това завиват на охлюв в тавата. Оставя се да втаса.
6. Намазва се с 1 яйце и 1 с.л. олио и се поръсва със сусам.
7. Пече се в предварително загрята фурна на най-ниското ниво на 180 градуса за 55 минути. Ако тръгне да загаря, но не е изпечена, покрийте с фолио.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ