Погача с ванилия
Питки, Погачи
Необходими продукти:
1кг брашно София Мел Класик
200 мл прясно мляко
1 кубче суха мая
125 г захар
4 с. л пчелен мед
4 яйца
1 жълтък
1 щипка сол
4 с. л. олио
ванилия
125 г масло
Начин на приготвяне:
1. Смесват се млякото, маята, брашното и малко захар. След като шупне, се добавят към брашното.
2. Изсипваме и останалите съставки и замесваме меко тесто. Маслото ни трябва за после.
3. След като се омеси тестото, се оставя да втаса и да удвои обема си.
4. Разделяме тестото на 8 части, които оформяме на топки. Всяка топка я разточваме на правоъгълник и намазваме с масло. Навиваме на руло и заделяме настрани. След като навием и осемте, взимаме една навита и я разрязваме на две с помощта на нож за пица. Двете части ги сплитаме и завиваме на охлювче, като двата края се подпъхват. Така готовото охлювче се нарежда в тавата. Същото се повтаря и с останалите.
5. Оставя се да втаса и да се надигне.
6. Преди да я сложим да се изпече я намазваме с жълтък и малко мляко.
7. След като се опече се намазва с мед или масло.
Да ви е сладко.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Йорданка Дамянова от София
![](https://sofiamel.bg/cache/user_recipe_main_front_default/uploads/images/recipe/recipe-main-image/3ubmJOy9jH.jpg)
Вид рецепта
![](/build/images/front/icons/sweet.b1441cef0027fa10c3c02e059c9e2fab.png)
Трудност на приготвяне
![](/build/images/front/icons/difficult.35c02a9e8285128b7dd617afa309244d.png)
Време за приготвяне
![](/build/images/front/icons/time.455694741e708770412a1781a8039386.png)
Дата на публикуване
![](/build/images/front/icons/date.4870eb8a154663fad1e08e8122f81b11.png)