Торта Фантазия
Торти

Изпратена от:

Севдие Реджебова от сеново

Необходими продукти:

250 г брашно София мел 500 екстра
4 яйца
120 г захар
100 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. царевично нишесте
50 г кокосови стърготини
1 ванилова захар
250 г маскарпоне
50 г подсладено кондензирано мляко
400 мл сладкарска сметана
200 г тъмен шоколад
50 г филирани бадеми
60 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Начин на приготвяне: В купа разбийте яйцата за едно със захарта до побеляване. Смесете брашното, бакпулвера и нишестето, разбъркайте и пресейте. Прибавете към яйчната смес и бийте до получаване на хомогенна смес. Прибавете кокосовите стърготини и ваниловата захар и комбинирайте.

2. Покрийте форма за печене диаметър 18 сантиметра с хартия и сипете блата в нея.

3. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 30-40 минути или до суха клечка.

4. Извадете и оставете да се охлади напълно.

5. Сложете филираните бадеми в тиган и поставете на котлона. Запечете за 2-3 минути или до леко златисто. Свалете и оставете да се охладят напълно.

6. Пригответе крема, като в подходящ съд смесите маскарпонето и кондензираното мляко. С миксер разбийте, докато се получи еднородна смес.

7. Добавете сладкарската сметана и бийте до получаване на еднородна смес. Отделете половината от готовия крем. Настържете шоколада на едро ренде, прибавете към половината към отделения крем и разбъркайте.

8. Вземете охладения блат, отстранете формата и хартията. Срежете на две равни части. Смесете 60 милилитра вода и намажете долния блат.

9. Сложете в ринг и поставете крема, смесен с шоколад и заравнете.

10. Вземете втория блат, сиропирайте водата и го сложете върху крема. Отстранете ринга и намажете тортата от всички страни с останалия крем. Отгоре поръсете с отделения настърган шоколад, а отстрани поставете филиранитя бадеми. Оставете дерта да стегне за поне 3 часа и поднесете.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

22.02.2022

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.