Вити банички с кисело зеле и праз лук
Баница

Изпратена от:

Ваня Митова от София

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно София Мел за баници
1 ч.ч. топла вода
1 ч.л. сол
1 с.л. оцет
За плънката:
1 бр. кисела зелка (малка)
2 стръка праз лук
2 глави лук
4 с.л. олио
За поръсване:
1 ч.ч. разтопено масло

Начин на приготвяне:

1. От първите 4 продукта се замесва меко и еластично тесто.

2. Разделя се на 8-10 части и всяка поотделно се омесва още малко.

3. Разточват се малки питки, намазват се с олио, покриват се с кърпа и се оставят за 15-20 минути да почине тестото.

4. Двата вида лук се нарязват и се задушават в олиото. След това се добавя нарязаното зеле и се оставя на котлона да се поемат ароматите.

5. Всяка от питките се разточва леко, след което се разтяга с ръце, в началото в средата, а след това се слага върху кухненска кърпа и започват да се разтягат краищата, докато е възможно. Кората се поръсва с разтопено масло и плънка.

6. Навива се руло с помощта на кърпата, като постепенно се повдига. Навиват се банички и се слагат в купички за печене. Отгоре се поръсват с останалата част от маслото.

7. Пекат се в умерена фурна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

14.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.