Кифлички с мармалад
Питки, Погачи
Необходими продукти:
Брашно Козунак 1 кг
яйца - 5 бр.
прясно мляко - 500 мл
мая - 1 бр./1 пакетче
олио - 150 мл
захар - 6 - 8 с.л.
ванилия - 1 бр.
мармалад
Начин на приготвяне:
1. Затопля се прясното мляко. Към него се добавят: маята, 3-4 с.л. захар, 3-4 с.л. брашно. Сместа се оставя на страна за около 10 минути, за да се надигне.
2. Брашното, яйцата(без единия жълтък), олиото, ванилията и 3-4 с.л. захар се смесват с вече надигналата се смес. Тестото се замесва и се оставя да втаса за 30-35 минути.
3. След като втаса се премесва и се разделя на 4 равни топки. Топките се оставят на масата върху олио, за да се поотпуснат малко.
4. Разточват се и се режат на триъгълничета (с дебелина около 1 см).
5. Добавя се мармалад (по възможност по гъст) и се навиват.
6. Отделеният жълтък се разбива с малко олио и се намазват кифличките. Поръсват се с захар и се оставят малко да се надигнат.
7. Пекат се на 200° и постепенно на 250°.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Нюлфер Мъстънова от Сеново
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване