Козунак с квас
Питки, Погачи
Необходими продукти:
660 гр.+ - 100 гр.брашно за баници София мел
6 бр. яйца
240 г захар
240 мл. прясно мляко
280 г квас
ванилия
лимонова кора
320 г мас и олио
Начин на приготвяне:
Рецепта закваска : брашно 200 г., прясно мляко 240 мл., захар 10 г., 280 г. квас захранен от предната вечер. Всичко това го разбъркваме и го оставяме на топло да втаса за 2 часа. След като е втасало добре, разбиваме яйцата с останалата захар до побеляване влагаме и закваската леко разбиваме и добавяме останалите продукти месим в планетарен миксер около 10 мин. при мен е средна степен след като е добре омесен добавяме поетапно и маста с олиото, ако няма такъв месим добре за около 20 мин. на ръка. Оставяме да втаса 4 часа след което оформяме и слагаме в форми за повторно около 6 часово втасване при мен отне 4 часа, но беше 27 градуса стайна така че наблюдавайте го! Печем на 160/170 около 40 мин. Приятен апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
БИСЕРКА Тодорова от Гр.София кв.Княжево
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
