Солен кекс със сирене
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно София Мел
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
4 яйца
4 с.л. олио
300 г сирене
50 г кашкавал или моцарела
oлио или масло за намазване
Начин на приготвяне:
1. В купа се разбъркват яйцата. Към тях се добавя киселото мляко, в което преди това е сложена содата.
2. Разбъркваме и добавяме олиото и натрошеното сирене, а след това и постепенно брашното като продължаваме да бъркаме.
3. Изливаме сместа в намазана с олио или масло тавичка или форма за кекс.
4. Печем на 200 градуса в предварително загрята фурна около 20 минути или докато хване загар.
5. Изваждаме и по желание поръсваме с кашкавала или моцарелата и връщаме за още 2 минути във фурната, за да се разтопи.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Велислава Сталянова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване