Солен кекс със сирене


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно София Мел
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
4 яйца
4 с.л. олио
300 г сирене
50 г кашкавал или моцарела
oлио или масло за намазване

Начин на приготвяне:

1. В купа се разбъркват яйцата. Към тях се добавя киселото мляко, в което преди това е сложена содата.

2. Разбъркваме и добавяме олиото и натрошеното сирене, а след това и постепенно брашното като продължаваме да бъркаме.

3. Изливаме сместа в намазана с олио или масло тавичка или форма за кекс.

4. Печем на 200 градуса в предварително загрята фурна около 20 минути или докато хване загар.

5. Изваждаме и по желание поръсваме с кашкавала или моцарелата и връщаме за още 2 минути във фурната, за да се разтопи.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Велислава Сталянова от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

20.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.