


Солен кекс с тиквички
Други солени печива и Кексове и мъфини
Необходими продукти:
100гр брашно София Мел Класик
2с.л. София Мел Пшеничен грис
1 тиквичка
1ч.л. сол
едра морска сол за за поръсване
2 яйца
60мл прясно мляко
3с.л. зехтин
1/2с.л. бакпулвер
50гр пармезан
черен пипер
Начин на приготвяне:
Рендосайте тиквичката, посолете я с 1ч.л. сол и оставете на страна, за да се отцеди от водата.
След 10мин. отцедете тиквичките и добавете към тях 2леко разбити яйца. Към сместа налейте постепенно прясното мляко и добавете зехтина, пресятото брашно, бакпулвера и пшеничният грис.
Разбъркайте до еднородна смес. Добавете пармезана, малко черен пипер и изсипете в малка кексова форма. Поръсете отгоре с едра морска сол и печете на 180гр за около 50 мин или до готовност.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
