Кифлички с крема сирене


Питки, Погачи и Други солени печива

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Екстра
180 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая (7 г)
2 яйца
125 г крема сирене
2 с.л. захар
½ ч.л. сол
60 г меко масло

За поръсване:
сусамено и маково семе

Начин на приготвяне:

1. Загрейте 120 ml от прясното мляко и когато се стопли, разтворете маята в него и после добавете половината брашно. Разбъркайте и оставете за 1-2 часа на топло, за да бухне.
2. Разбъркайте яйцата със захарта и солта и след като тестото е увеличило обема си добавете яйчената смес към него. След това прибавете и останалото брашно.
3. Замесва се меко тесто като през това време се добавя на няколко пъти маслото. Меси се, докато спре да лепне и маслото е изцяло поето от тестото. Оставя се в хладилник за 2 часа като през това време обемът се удвоява.
3. След като тестото е готово се разточва на набрашнен плод. Трябва да се получи правоъгълна кора с дебелина 0.5см и страни около 30 на 60 см.
4. След това се намазва изцяло с крема сиренето като се оставя по половин сантиметър от всички краища без да слагате от плънката. После прегъвате единия край на кората към средата. Трябва 1/3 от кората да е прегъната, а после и другата част отива върху нея. В разрез е кора-сирене-кора-сирене-кора. 
5. С остър нож режете по късата страна на кората ивици, които са с ширина около 3 см. Всяка ивица се усуква внимателно 2-3 пъти, оформя се като кръг и се свързва в краищата. Получените кифлички се нареждат в тава. Намазват се леко с вода или разбито яйце и се поръсват със сусамено и маково семе. 
6. Пекат се в загрята на 180 градуса с вентилатор фурна за 20-25 минути.

От посочените продукти се получават 7-8 броя кифлички.

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

12.09.2015

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.