Бухти


Други солени печива

Необходими продукти:

450 г брашно София мел Класик
400 мл кисело мляко
1 равна ч.л. сода
1 непълна ч.л сол

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте содата с киселото мляко, докато кипне. Добавете пресятото брашно и солта. 
2. Омесете средно твърдо тесто, завийте с кърпа и оставете да почине поне 30 минути. След това намажете леко тестената топка с олио и разточете на кора с дебелина 2-3 см. 
3. Нарежете на ромбове или кръгчета и пържете в дълбок съд със сгорещено олио. 
4. Поднесете с пудра захар и любимото сладко.

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

23.10.2015

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.