Мекици със сирене
Дребни соленки, Други солени печива

Необходими продукти:

400 г брашно София Мел Класик
1 яйце
1 ч.л. мая
¼ чаена чаша хладка вода
½ кофичка кисело мляко
50 г разтопено масло
150 г сирене, натрошено

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в хладка вода и малко брашно и се оставя да втаса. В кладенче в брашното се разбиват яйцето и киселото мляко. Добавя се маята и се меси до меко тесто.

Разточва се с точилка и се поръсва с разтопено масло. Сиренето се разпределя по цялата повърхност и тестото се навива с помощта на хавлиена кърпа на руло.

Нарязва се на филии, като се завиват краищата на всяко парче. Размачкват се с пръсти и краищата се раздърпват до получаването на желания размер обли мекици.

Пържат се в нагорещено олио или фритюрник за няколко минути.

Сервират се с кисело мляко или сладко.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

21.01.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.