


Мекици със сирене
Дребни соленки и Други солени печива
Необходими продукти:
400 г брашно София Мел Класик
1 яйце
1 ч.л. мая
¼ чаена чаша хладка вода
½ кофичка кисело мляко
50 г разтопено масло
150 г сирене, натрошено
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в хладка вода и малко брашно и се оставя да втаса. В кладенче в брашното се разбиват яйцето и киселото мляко. Добавя се маята и се меси до меко тесто.
Разточва се с точилка и се поръсва с разтопено масло. Сиренето се разпределя по цялата повърхност и тестото се навива с помощта на хавлиена кърпа на руло.
Нарязва се на филии, като се завиват краищата на всяко парче. Размачкват се с пръсти и краищата се раздърпват до получаването на желания размер обли мекици.
Пържат се в нагорещено олио или фритюрник за няколко минути.
Сервират се с кисело мляко или сладко.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
