


Гризини
Дребни соленки
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Екстра
3 бр. яйца
8 с.л. прясно мляко
2 к.л. сол
2 с.л. мед
250 г масло
2 пакетчета амониев карбонат (амонячна сода)
1 к.л. захар
Начин на приготвяне:
Всички продукти се замесват до готовност на ронливо тесто.
Полученото тесто се разточва с дебелина около 1-2 см, разрязва се на ленти.
Всяка лента се намазва отгоре с яйце и по желание се поръсва с мак, ким или сусам.
Нареждат се в намаслена тава и се пекат на загрята фурна от 200 градуса за около 10-12 минути.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
