Кашкавалени бисквитки


Дребни соленки и Други солени печива

Необходими продукти:

350 г брашно София Мел Екстра
200 г масло
200 г кашкавал
2 яйца
1 жълтък
1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Кравето масло трябва да бъде на стайна температура и се нарязва на кубчета.

В голяма купа се разбърква брашното със солта и се добавя маслото. Сместа се стрива до пълното получаване на маслени трохи. Добавят се двете яйца и се омесва добре. Добавя се настърганият на едро кашкавал и отново се меси.

Тестото се поставя в хладилник за 40-60 минути, в покрита с прозрачно фолио купа.

Тестото се разточва с дебелина от 5 мм. и с помощта на кръгла форма се изрязват кръгчета с диаметър от 12-15 см.

Готовите кашкавалени бисквити се поставят в тава, предварително поставена хартия за печене. Бисквитките се надупчват с вилица на няколко места и се намазват с разбит жълтък.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, в продължение на 10-15 минути, докато хванат златиста коричка. След като се извадят от фурната, трябва да се оставят на страна да изстинат 10-15 минути.

Поднасят се с кисело мляко или бяло вино.

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

11.10.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.