Кашкавалени бисквитки
Дребни соленки и Други солени печива
Необходими продукти:
350 г брашно София Мел Екстра
200 г масло
200 г кашкавал
2 яйца
1 жълтък
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Кравето масло трябва да бъде на стайна температура и се нарязва на кубчета.
В голяма купа се разбърква брашното със солта и се добавя маслото. Сместа се стрива до пълното получаване на маслени трохи. Добавят се двете яйца и се омесва добре. Добавя се настърганият на едро кашкавал и отново се меси.
Тестото се поставя в хладилник за 40-60 минути, в покрита с прозрачно фолио купа.
Тестото се разточва с дебелина от 5 мм. и с помощта на кръгла форма се изрязват кръгчета с диаметър от 12-15 см.
Готовите кашкавалени бисквити се поставят в тава, предварително поставена хартия за печене. Бисквитките се надупчват с вилица на няколко места и се намазват с разбит жълтък.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, в продължение на 10-15 минути, докато хванат златиста коричка. След като се извадят от фурната, трябва да се оставят на страна да изстинат 10-15 минути.
Поднасят се с кисело мляко или бяло вино.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване