Палачинки Закуска Други солени печива

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Класик
3 бр. яйца
300 мл прясно мляко
2 гр сода бикарбонат
1/2 пакетче ванилия
щипка сол
масло за намасляване на тиган

Начин на приготвяне:

1. В дълбок съд разбийте добре яйцата и млякото;
2. Пресейте брашното и смесете с щипка сода. Добавяйте бавно към купата с основната смес, като внимавате да не се получат бучки;
3. Овкусете с щипка сол и половин ванилия;
4. Полученото тесто трябва да е малко по-гъсто от боза. Ако е по-рядко, добавете още малко брашно, ако се сгъсти прекалено – разредете с млякo; 
5. Намаслете дъното на тефлонов тиган и оставете да загрее добре. За една палачинка е необходим един черпак от сместа. Изсипете в центъра на тигана и с плавни кръгови движения помогнете да се разстеле по цялото дъно. Когато се запържи достатъчно и краищата се повдигат лесно, обърнете палачинката с шпатула или с движение на тигана, ако сте по-сръчни;
6. Поднесете с любим пълнеж.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.10.2015

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.