


Палачинки Закуска
Други солени печива
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел Класик
3 бр. яйца
300 мл прясно мляко
2 гр сода бикарбонат
1/2 пакетче ванилия
щипка сол
масло за намасляване на тиган
Начин на приготвяне:
1. В дълбок съд разбийте добре яйцата и млякото;
2. Пресейте брашното и смесете с щипка сода. Добавяйте бавно към купата с основната смес, като внимавате да не се получат бучки;
3. Овкусете с щипка сол и половин ванилия;
4. Полученото тесто трябва да е малко по-гъсто от боза. Ако е по-рядко, добавете още малко брашно, ако се сгъсти прекалено – разредете с млякo;
5. Намаслете дъното на тефлонов тиган и оставете да загрее добре. За една палачинка е необходим един черпак от сместа. Изсипете в центъра на тигана и с плавни кръгови движения помогнете да се разстеле по цялото дъно. Когато се запържи достатъчно и краищата се повдигат лесно, обърнете палачинката с шпатула или с движение на тигана, ако сте по-сръчни;
6. Поднесете с любим пълнеж.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
