


Лодки със сирене
Питки, Погачи и Други солени печива
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Ола
200 мл топла вода
7 г суха мая
20 мл олио
1 ч.л. сол
1 с. л. захар
150 г сирене
2 яйца риган кашкавал или моцарела
Начин на приготвяне:
Олиото, захарта, солта и маята се смесват с водата и се изчаква да шупне. След 20 минути брашното се смесва с течните съставки и се омесва средно меко тесто. Завива се с фолио и се оставя за около час на стайна температура. От тестото се оформят топки, които се разточват на правоъгълни дебели кори 20 на 15 см. Двата къси края се защипват и се прави форма на лодка.
Яйцата и натрошеното сирене се смесват. Тестените лодки се намазват с мазнина и в средата се слага от яйчената смес. Отгоре се поръсват леко с риган и се слагат в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Малко преди да са готови се поръсват с кашкавала и се връщат във фурната.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
