


Слънчева питка
Питки, Погачи
Необходими продукти:
1 кг брашно София Мел Екстра
2 бр. яйца
550 мл прясно мляко - леко затоплено
1 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
1 с.л. олио или зехтин
1 с.л. оцет
1 кубче мая или 1 пак. суха мая
За плънката:
200 г сирене – натрошено за поръсване
125 г разтопено краве масло за намазване
Начин на приготвяне:
1. Брашното се смесва заедно с маята, солта и захарта. В средата се прави кладенче за прясното мляко, яйцата и олиото.
2. Омесва се тестото и се оставя да втаса докато удвои обема си. След това се разделя на няколко равни части.
3. Всяка част се разстила и поръсва със сирене, след което се навива на малка топка и се намазва с разстопеното масло.
4. Всички части се поставят в тавата и се изчаква още час преди да се пече. Питката се поставя в предварително загрята фурна до 170 градуса и се пече около час

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
