Погача Питка, Погача

Необходими продукти:

500 г бяло брашно София мел Класик
300 мл прясно мляко
7 г суха мая
2 ч.л сол
1 с.л оцет
2 с.л зехтин

Начин на приготвяне:

Млякото се затопля леко и се разтваря маята в него. Добавете оцета и зехтина и разбъркайте леко. Смесете брашното и солта и замесете тесто от всички продукти. Оставете на топло да втаса за 1 час или, докато удвои обема си.

Върху намазнен плод оформете плитките за погачата и сложете в тава за печене, която предварително сте намазали с масло. Сложете кърпа върху тестото и оставете на топло за 30 минути. Разбийте 1 яйце с 1 ч.л олио и намажете питката преди да я сложите във фурната.

Печете на 170 градуса за 30-40 минути

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.11.2015

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.