


Погача
Питки, Погачи
Необходими продукти:
500 г бяло брашно София мел Класик
300 мл прясно мляко
7 г суха мая
2 ч.л сол
1 с.л оцет
2 с.л зехтин
Начин на приготвяне:
Млякото се затопля леко и се разтваря маята в него. Добавете оцета и зехтина и разбъркайте леко. Смесете брашното и солта и замесете тесто от всички продукти. Оставете на топло да втаса за 1 час или, докато удвои обема си.
Върху намазнен плод оформете плитките за погачата и сложете в тава за печене, която предварително сте намазали с масло. Сложете кърпа върху тестото и оставете на топло за 30 минути. Разбийте 1 яйце с 1 ч.л олио и намажете питката преди да я сложите във фурната.
Печете на 170 градуса за 30-40 минути

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
