Просеник с царевично брашно

Необходими продукти

500 г царевично брашно София Мел
250 г брашно София Мел Класик
200 мл слънчогледово олио
4 яйца
800 г кисело мляко
400 г краве сирене
2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
40 г краве масло

По желание:
4 стръка пресен лук
4 бр. печени червени чушки

Киселото мляко се смесва със содата, добавят се олиото и разбитите предварително яйца. В друга купа се разбъркват двата вида брашно и солта. Сухите и течните съставки се смесват и се добавя натрошеното сирене. По желание тестото се разделя на две. Към едната част може да се прибавят нарязаните на ситно пресен лук и печените белени червени чушки. Две тави се намазват с краве масло и на дъното се поставя хартия за печене. В тях се изсипват двете смеси. Останалото краве масло се добавя на малки парчета отгоре. Пекат се последователно във фурна на 180 °C за около 50 минути. 


Ако имате голяма тава, може да направите преграда от хартията в средата и да изпечете едновременно двете смеси, или ако не желаете да добавяте чушки и лук, цялата смес.

публикувано на 13.08.2015 0 Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти