Гюзлеми
Питка, Погача

Необходими продукти:

1 кг брашно София Мел Класик
450 мл топла вода
20 г жива мая /1 пакет суха/
1 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
150 г сирене
60 г масло

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в топлата вода, заедно със захарта и олиото. Брашното се изсипва в голяма купа, добавя се солта и оцета и се смесва с разводнената мая. Замесва се еластично тесто, завива се с кърпа и се оставя за 1 час на топло. Разделя се на 12 равни части. Всяка част се разточва на тънка кора, която се намазва с разтопено масло и се поръсва със сирене. Завива се от четирите края, за да се получи плик. 

Така се приготвят всички тестени топки и след това се пекат в леко намазнен сгорещен тиган. 

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

17.03.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.