


Гюзлеми
Питки, Погачи
Необходими продукти:
1 кг брашно София Мел Класик
450 мл топла вода
20 г жива мая /1 пакет суха/
1 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
150 г сирене
60 г масло
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в топлата вода, заедно със захарта и олиото. Брашното се изсипва в голяма купа, добавя се солта и оцета и се смесва с разводнената мая. Замесва се еластично тесто, завива се с кърпа и се оставя за 1 час на топло. Разделя се на 12 равни части. Всяка част се разточва на тънка кора, която се намазва с разтопено масло и се поръсва със сирене. Завива се от четирите края, за да се получи плик.
Така се приготвят всички тестени топки и след това се пекат в леко намазнен сгорещен тиган.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
