


Солени мъфини
Други солени печива и Кексове и мъфини
Необходими продукти:
1 ½ ч.ч брашно София Мел Класик
3 малки яйца
200 мл кисело мляко
20 мл олио
1 каф.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
сирене
нарязани маслини
шунка
щипка мащерка
Начин на приготвяне:
1. Содата се добавя към киселото мляко и се разбърква, докато започне да увеличава обема си. След това се смесва с леко разбитите яйца и олиото. Добавя се брашното и бакпулвера и отново се разбива.
2. Към получената доста гъста смес се добавят нарязаните шунка и маслини, малко натрошено сирене и щипка суха мащерка.
3. Сместа се изсипва във форма за мъфини и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути или докато се зачервят.
4. Оставят се да изстинат в тавата и след това се изваждат от формичките.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
