Пица на розички Други солени печива

Необходими продукти:

600 г брашно София Мел Екстра
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
100 мл олио
200 мл хладка вода

За плънката:
2 яйца
150 г сирене
100 г царевица от консерва
150 г шунка
120 г парченца домати
50 г топено сирене

Начин на приготвяне:

1. В брашното се прави кладенче, сипва се солта, захарта и маята и се добавя хладката вода. Всички продукти се разбъркват с част от брашното, за да се получи гъста кашичка. Добавя се олиото и постепенно се взема от брашното, докато се замеси меко, не лепкаво тесто.

2. Покрива се кърпа и се оставя да втаса около 30 минути.

3. Втасалото тесто се разделя на три части, като от всяко се разточва кора с дебелина 5 mm. 

4. Посипва се със смес от сирене и яйце, като се добавят останалите продукти предназначени за плънката. 

5. Кората се завива на руло и се нарязва на парчета с дебелина около 4-5 см. Получените парчета се обръщат на обратно и се нареждат в тавичка, върху хартия за печене, на около 2-3 см. една от друга.

6. Пече се за около 35 минути във фурна на 180 градуса.

7. След като се извадят от фурната, се покриват с кърпа и се оставят да отдъхнат за 15-20 минути. 
Посочените количества са достатъчни за тава с диаметър 24 см.

Рецептата е изпратена от Маги - В Кухнята на Маги

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

12.09.2015

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.