Пица на розички
Други солени печива
Необходими продукти:
600 г брашно София Мел Екстра
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
100 мл олио
200 мл хладка вода
За плънката:
2 яйца
150 г сирене
100 г царевица от консерва
150 г шунка
120 г парченца домати
50 г топено сирене
Начин на приготвяне:
1. В брашното се прави кладенче, сипва се солта, захарта и маята и се добавя хладката вода. Всички продукти се разбъркват с част от брашното, за да се получи гъста кашичка. Добавя се олиото и постепенно се взема от брашното, докато се замеси меко, не лепкаво тесто.
2. Покрива се кърпа и се оставя да втаса около 30 минути.
3. Втасалото тесто се разделя на три части, като от всяко се разточва кора с дебелина 5 mm.
4. Посипва се със смес от сирене и яйце, като се добавят останалите продукти предназначени за плънката.
5. Кората се завива на руло и се нарязва на парчета с дебелина около 4-5 см. Получените парчета се обръщат на обратно и се нареждат в тавичка, върху хартия за печене, на около 2-3 см. една от друга.
6. Пече се за около 35 минути във фурна на 180 градуса.
7. След като се извадят от фурната, се покриват с кърпа и се оставят да отдъхнат за 15-20 минути.
Посочените количества са достатъчни за тава с диаметър 24 см.
Рецептата е изпратена от Маги - В Кухнята на Маги
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване