Царевични кексчета
Дребни соленки , Други солени печива и Кексове и мъфини
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. София Мел Царевично брашно
1 ч. ч. София Мел Екстра
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч. л. сода за хляб (може да се замени с бакпулвер)
150 г натрошено сирене
100 г ситно нарязани маслини без костилки
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват добре, прибавя се малко по малко олиото и се разбиват до получаване на хомогенна смес. Слага се содата да шупне в киселото мляко и се прибавят към разбитите яйца. Сместа се посолява с щипка сол.
Двата типа брашно се смесват предварително и започват да се добавят към сместа постепенно. Всичко се бърка докато се получи хомогенна смес, по-гъста от кексово тесто.
Прибавя се сиренето, маслините и с дървена лъжица внимателно се обърква с полученото тесто.
Така готовата смес се изсипва във формички за кексчета. Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 15-20 минути. Най-добре се проверява дали са изпечени с клечка за зъби.
Сместа е достатъчна за около 12 мъфина.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване