Царевични кексчета
Дребни соленки, Други солени печива, Кексове и мъфини

Необходими продукти:

1 1/2 ч. ч. София Мел Царевично брашно
1 ч. ч. София Мел Екстра
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч. л. сода за хляб (може да се замени с бакпулвер)
150 г натрошено сирене
100 г ситно нарязани маслини без костилки
1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват добре, прибавя се малко по малко олиото и се разбиват до получаване на хомогенна смес. Слага се содата да шупне в киселото мляко и се прибавят към разбитите яйца. Сместа се посолява с щипка сол.
Двата типа брашно се смесват предварително и започват да се добавят към сместа постепенно. Всичко се бърка докато се получи хомогенна смес, по-гъста от кексово тесто.


Прибавя се сиренето, маслините и с дървена лъжица внимателно се обърква с полученото тесто.

Така готовата смес се изсипва във формички за кексчета. Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 15-20 минути. Най-добре се проверява дали са изпечени с клечка за зъби.

Сместа е достатъчна за около 12 мъфина.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

17.05.2016

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.