


Коледни колачета
Дребни соленки
Необходими продукти:
брашно - София Мел Класик колкото поеме, средно около 1 кг и 200 г
1 кубче мая
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
100 г масло
50 г мас
1 ч.ч. вода
2 с.л. оцет
3 бр. яйца
Начин на приготвяне:
Маята се захваща със солта, захарта и част от брашното. След като се надигне тази смес към нея се прибавя и чашата с вода, двете яйца, мазнината (маслото и маста) и оцета.
Омесва се меко тесто. Получената смес се оставя да втаса 40 минути. След това отново се премесва тестото, разделя се на топчета, правят се фитили и се изработват колачета.
Готовите се намазват отгоре с разбито яйце и по желание се поръсват с маково семе или сусам.
Пекат се на 180 градуса, около 30 минути, докато порозовеят. Готовите изпечени колачета може да се декорират с червена панделка.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
