Соленки с кашкавал и лимец

Необходими продукти

Около 400 г брашно София Мел БИО лимец
100 мл прясно мляко
100 г кашкавал
3 бр. яйца
1 ч.л. бакпулвер
1/3 ч.ч. мазнина
15 г сусам

Настържете или нарежете кашкавала на ситно.

В купа замесете 2/3 от брашното, прибавете две от яйцата, млякото, бакпулвера и кашкавала. Започнете да разбърквате всичко, като прибавяте постепенно от станалото брашно и мазнината, която може да бъде всякаква (масло, олио, мас).

Тестото е готово когато е с консистенцията на пластелин и от него оформете малки фитили и ги усукайте.

Наредете ги в тава с хартия за печене.

Намажете ги с размито с малко прясно мляко яйце и поръсете със сусам.

Печете на 180 градуса за около 15-20 минути.

Кредит: Люси Евтимова – Lussi’s world of artcraft

публикувано на 24.01.2018 8 Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти