Соленки с кашкавал и лимец
Дребни соленки
Необходими продукти:
Около 400 г брашно София Мел БИО лимец
100 мл прясно мляко
100 г кашкавал
3 бр. яйца
1 ч.л. бакпулвер
1/3 ч.ч. мазнина
15 г сусам
Начин на приготвяне:
Настържете или нарежете кашкавала на ситно.
В купа замесете 2/3 от брашното, прибавете две от яйцата, млякото, бакпулвера и кашкавала. Започнете да разбърквате всичко, като прибавяте постепенно от станалото брашно и мазнината, която може да бъде всякаква (масло, олио, мас).
Тестото е готово когато е с консистенцията на пластелин и от него оформете малки фитили и ги усукайте.
Наредете ги в тава с хартия за печене.
Намажете ги с размито с малко прясно мляко яйце и поръсете със сусам.
Печете на 180 градуса за около 15-20 минути.
Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване