Карталачки


Баници , Дребни соленки и Други солени печива

Необходими продукти:


1 кг брашно София Мел Класик/ брашно София Мел Баница
500 мл вода
250 г краве масло
400 г сирене
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Омесва се банично тесто от брашното, водата и малко сол.
Оставя се да престои около час, след което се разделя на 12 равни части. Всяка от тях се разточва на тънка кора. Те се поръсват с разтопеното масло и натрошеното сирене, прегъват се като плик (бохча) и се запичат във фурна. Поръсват се с вода, в която е прибавено останалото разтопено масло и се допичат.
Карталачките могат да се сервират с кисело мляко или айрян.

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

23.08.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.