Вита баница с яйца и сирене
Баница

Необходими продукти:

За корите:
300 г брашно София Мел Баници
½ ч.л. оцет
1 с. л. олио
1/3 ч.л. сол
допълнително брашно за разточване

За плънката:
300 г сирене
3 яйца
240 мл кисело мляко
125 г масло

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното и го изсипете в широка купа. Направете кладенче в средата и изсипете в него останалите продукти. Добавяйте хладка вода и замесете меко тесто. Добавете още брашно, докато спре да лепне. Разделете на 4 топки и оставете да почине 20 мин. 
2. От всяка топка тесто разточете тънка кора за баница, като ръсите с брашно, за да не залепва по масата и точилката. С леки движения на дланите разтегляте тестото, докато листът се изтъни и уголеми. Оставете готовите кори да позасъхнат леко, докато приготвите плънката. 
3. Загрейте фурната до 200°С. Натрошете сиренето в купа. Добавете яйцата и разбъркайте добре. Добавете киселото мляко и разбъркайте отново. Разтопете маслото в малък съд. Постелете една кора на масата, поръсете я с масло, 1/4 от яйчната смес и навийте на хлабаво руло. Навийте рулото на охлюв и го поставете в кръгла тава за печене. Повторете с останалите четири кори, които навийте около първата. 
4. Ако желаете, намажете баницата с масло или с част от плънката. Печете около 35-40 мин, докато баницата бухне и се зачерви. Ако фурната ви е силна, покрийте леко с фолио, за да не изгори.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.08.2015

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.