Завита баница Баница

Необходими продукти:

800 г брашно София Мел за баница
300 мл топло прясно мляко
40 г прясна мая
2 яйца
1 ч. л. захар
1 с. л. сол

Плънка:
400 г кисело мляко
3 яйца
5 с. л. олио
70 г разтопено масло
щипка сол

Заливка:
2 яйца
250 г кисело мляко
4 с. л. олио

Начин на приготвяне:

Маята се изгася в млякото, добавя се захарта и няколко лъжици брашно, за да се получи каша. Оставя се за 20 минути да се надигне и се замесва средно меко тесто като се добавят яйцата, солта и останалото брашно. Оформят се 5-7 топки и се оставят за 20 минути на топло, завити в кърпа.
Смесват се всички продукти за плънката. Тестените топки се разточват на средно тънки кори и на всяка кора се ръси от пълнежа. Кората се завива и се поставя в голяма подмазнена тава. Навиваме и нареждаме всички тестени кори на баницата в тавата. След това приготвяме заливката, като смесваме млякото, яйцата и мазнината. Намазваме баницата и печем в загрята на 170 градуса фурна за около 40-50 минути или докато добие златист загар.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.11.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.