


Завита баница
Баници
Необходими продукти:
800 г брашно София Мел за баница
300 мл топло прясно мляко
40 г прясна мая
2 яйца
1 ч. л. захар
1 с. л. сол
Плънка:
400 г кисело мляко
3 яйца
5 с. л. олио
70 г разтопено масло
щипка сол
Заливка:
2 яйца
250 г кисело мляко
4 с. л. олио
Начин на приготвяне:
Маята се изгася в млякото, добавя се захарта и няколко лъжици брашно, за да се получи каша. Оставя се за 20 минути да се надигне и се замесва средно меко тесто като се добавят яйцата, солта и останалото брашно. Оформят се 5-7 топки и се оставят за 20 минути на топло, завити в кърпа.
Смесват се всички продукти за плънката. Тестените топки се разточват на средно тънки кори и на всяка кора се ръси от пълнежа. Кората се завива и се поставя в голяма подмазнена тава. Навиваме и нареждаме всички тестени кори на баницата в тавата. След това приготвяме заливката, като смесваме млякото, яйцата и мазнината. Намазваме баницата и печем в загрята на 170 градуса фурна за около 40-50 минути или докато добие златист загар.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
