


Домашни банички
Баници
Необходими продукти:
600 г брашно София Мел Баница
200 мл хладка вода
1 яйце
50 мл олио
½ ч. л. сол
За плънката:
80 г разтопено масло
3 с. л. кисело мляко
200 г сирене
2 яйца
Начин на приготвяне:
Замесва се тесто, което не лепне и се оставя да почине за 30 минути. От него се оформят 5 топки, които се разточват на кори. Яйцата, млякото и сиренето се смесват с маслото. Яйчената смес се разпределя върху корите. Всяка кора се завива от двете срещуположни страни по 3-4 см навътре и после се завива от долната страна на хлабаво руло. Формата е като на дълъг плик. Готовите банички се намазват с масло и се пекат в загрята на 170 градуса фурна за 20 минути.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
