Домашни банички Баница

Необходими продукти:

600 г брашно София Мел Баница
200 мл хладка вода
1 яйце
50 мл олио
½ ч. л. сол

За плънката:
80 г разтопено масло
3 с. л. кисело мляко
200 г сирене
2 яйца

Начин на приготвяне:

Замесва се тесто, което не лепне и се оставя да почине за 30 минути. От него се оформят 5 топки, които се разточват на кори. Яйцата, млякото и сиренето се смесват с маслото. Яйчената смес се разпределя върху корите. Всяка кора се завива от двете срещуположни страни по 3-4 см навътре и после се завива от долната страна на хлабаво руло. Формата е като на дълъг плик. Готовите банички се намазват с масло и се пекат в загрята на 170 градуса фурна за 20 минути.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

08.03.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.