


Хасковска масленица
Баници
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Класик
250 мл. топла вода
½ пакетче жива мая
2 малки яйца
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
За плънката:
200 г разтопена мас
250 г натрошено сирене
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто от маята, водата, яйцата, брашното, захарта и солта. Оставя се под кърпа за около 1 час. След това тестото се разделя на 4 топки и всяка от тях се разточва на дебела кора. Кората се намазва обилно с маста и се поръсва със сирене. Завива се на руло и леко се усуква. Корите се подреждат в намаслена тава. Оставя се да почине за 30 минути. Масленицата се намазва с разбито яйце и се пече на загрята до 170 градуса фурна за около 1 час.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
