


Родопски клин
Баници
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел за баница
160 мл вода
1 ч. л. оцет
½ ч. л. сол
250 г ориз
4 яйца
200 г натрошено сирене
60 мл олио
60 г разтопено масло
течност 1:3 за сваряване на ориза (50:50 прясно мляко и вода)
черен пипер
Начин на приготвяне:
От брашното, солта, водата и оцета се замесва средно твърдо тесто и се разточва на две кори. Ориза се сварява в течността почти до готовност. След това към него се добавят сиренето, яйцата, маслото и олиото. Подправя се с малко черен пипер и щипка сол, ако е нужно. Едната кора се слага в подмазнена тава като трябва краищата й да излизат от формата. Изсипва се отгоре половината плънка и се слага втората кора като пак трябва да стърчи от тавата. След като е нареден клинът корите се захлупват, за да се затвори. Намазва се с малко мазнина и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
