Козунак с квас


Питки, Погачи

Необходими продукти:

660 гр.+ - 100 гр.брашно за баници София мел
6 бр. яйца
240 г захар
240 мл. прясно мляко
280 г квас
ванилия
лимонова кора
320 г мас и олио

Начин на приготвяне:

Рецепта закваска : брашно 200 г., прясно мляко 240 мл., захар 10 г., 280 г. квас захранен от предната вечер. Всичко това го разбъркваме и го оставяме на топло да втаса за 2 часа. След като е втасало добре, разбиваме яйцата с останалата захар до побеляване влагаме и закваската леко разбиваме и добавяме останалите продукти месим в планетарен миксер около 10 мин. при мен е средна степен след като е добре омесен добавяме поетапно и маста с олиото, ако няма такъв месим добре за около 20 мин. на ръка. Оставяме да втаса 4 часа след което оформяме и слагаме в форми за повторно около 6 часово втасване при мен отне 4 часа, но беше 27 градуса стайна така че наблюдавайте го! Печем на 160/170 около 40 мин. Приятен апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

БИСЕРКА Тодорова от Гр.София кв.Княжево

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

06.06.2024

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.