Американски палачинки с царевично брашно и карамелизирани круши
Други сладки печива
Необходими продукти:
За тестото:
1 ч.ч. брашно София Мел Царевично
1/2 ч.ч. брашно София Мел Класик
3 яйца
1 чаша по-кисел айрян
кората от 1 лимон
1/4 ч.л. сол
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. захар
2 с.л. царевично олио
+ допълнително за пържене
За гарниране:
2 круши
2 с.л. мед
3-4 с.л. течна сметана
1 пакет ванилова захар
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете крушите на полумесеци. Поставете ги в голям тиган заедно със сметаната и меда и ги карамелизирайте на среден огън, докато крушите омекнат средно. Внимавайте да не ги преварите, за да не се разпаднат.
Разбийте яйцата със захарта в голяма купа. Добавете айряна, царевичното масло и разбийте с помощта на кухненска тел. В друга купа смесете царевичното брашно, бялото брашно, лимоновите кори, бакпулве-ра и солта. Смесете добре заедно сухите съставки и ги прибавете към мокрите, разбъркайте, само докато се смесят, без да прекалявате.
Затоплете котлона на средна степен. Намажете с четка повърхността на тиган с незалепващо покритие и поставете 2 супени лъжици от тестото. За всяка страна на палачинка е необходимо печене по 30-40 секунди. Бъдете внимателни, защото прегарят бързо.
Гарнирайте палачинките с карамелизираните круши и сервирайте, докато са още топли.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване