Козуначена Корона с Нутела
Други сладки печива

Необходими продукти:

400 г брашно София Мел Козунак
1 цяло яйце плюс един жълтък
100 г захар
1 ч.л. мед
20 г прясна мая
180 мл прясно мляко
60 г меко масло
настъргана кора от половин лимон
½ ампула шоколадова есенция
1 разбито яйце за намазване преди печене

За гарниране:
250 г Нутела
едро смлени лешникови ядки за поръсване

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в топло мляко с чаена лъжичка мед. Оставете за 10 минути на топло, докато маята се активира.
Изсипете брашното в голяма купа и по средата направете кладенче.
Разбийте яйцето и жълтъка със захарта, лимоновата кора и шоколадовата есенция.
Изсипете в кладенчето прясното мляко с маята, яйцата със захарта и мекото масло.
Омесете меко, еластично и нелепнещо тесто. Поставете го в чиста купа, покрийте го с найлоново фолио и го оставете на топло и сухо място, докато удвои обема си. Времето за втасване варира, в зависимост от температурата на помещението, в което втасва тестото.
След този период, разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина 1 и ½ сантиметра. Намажете повърхността с Нутела и завийте на руло.
Поставете във форма за кекс намазана с масло.
Оставете рулото да втасва отново в продължение на около един час.

Преди печене, намажете козуначеното руло с разбито яйце и го нарежете, с помощта на ножица или много остър нож по повърхността. Печете в предварително загрята фурна на 170⁰С за около 45-50 минути.

Извадете козуначеното руло от фурната и го оставете да се охлади преди да разрежете.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.04.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.