Млечен грис с къпиново желе
Други сладки печива

Необходими продукти:

За гриса:
1 ч.ч. София Мел Грис
1 л прясно мляко
200 мл сладкарска сметана
3/4 ч.ч. захар
2 пакета ванилова захар
30 г краве масло

За желето:
400 г къпини
100 мл вода
1/2 ч.ч. захар
1 пакет желатин
50 мл студена вода

Начин на приготвяне:

Поставете къпините в малка тенджерка, заедно със захарта и водата. Сварете ги на слаб огън, докато къпините омекнат и пуснат сока си. Разбърквайте от време на време. Махнете къпините от котлона.
Накиснете желатина в 50 мл студена вода. Когато набъбне, го загрейте в микровълнова фурна или на водна баня, докато се втечни и стане прозрачен. Прибавете го към къпините и разбъркайте добре.Преце-дете сместа през цедка, като притискате, за да отделите само семките на къпините.
В голяма тенджера изсипете млякото, сметаната и захарта. Разбъркайте и оставете течността да заври на среднониска температура. Започнете да прибавяте гриса много бавно и постепенно, за да не стане на бучки. Сварете за 2-3 минути, като разбърквате непрекъснато. Махнете гриса от огъня и прибавете ваниловата захар и маслото. Разбъркайте много добре.
Изсипете млечния грис в чаши и го приберете в хладилника за 1 час. След като гриса стегне, разпределете къпиновото желе върху него. Преди да сервирате, декорирайте десерта с пресни или замразени къпини.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

02.08.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.