


Кокосово руло с черешово сладко
Сладкиши
Необходими продукти:
За тестото:
100 г брашно София Мел Кекс
4 големи яйца
100 г захар
За крема:
(Маслен крем с белтъци и кокос)
3 големи яйчни белтъка
150 г захар
120 г меко масло
60 мл кокосово мляко
½ ч.л. ванилов екстракт
щипка сол
За плънката:
4 с.л. конфитюр от череша / малина
5-6 с.л. изсушен кокос
Начин на приготвяне:
Приготвяне на блата:
Поставете хартия за печене върху тава с размери 23х33 сантиметра. Намажете хартията с мазнина и поръсете с малко брашно.
Включете фурната на 180⁰С.
Разбийте яйцата със захарта, докато станат на лек и пухкав крем с много светъл цвят.
Пресейте брашното върху яйцата и захарта, прибавете ванилията и разбъркайте внимателно с помощта на силиконова шпатула, докато се разпредели добре.
Изсипете тестото в приготвената тавичка и го заравнете добре.
Печете около 10-15 минути, докато стане леко кафяво по ръбовете и повърхността. Докато блата за рулото се пече, изрежете парче хартия за печене по-голямо от това върху което печете. Поръсете го с пудра захар и го оставата настрани докато ви потрябва.
Готовият изпечен блат обърнете върху хартията с пудрата захар и с нейна помощ го завийте но руло. Оставете го да изстине напълно преди да го използвате.
Докато блата се охлажда, направете крема
Приготвяне на крема:
Разбийте яйчните белтъци със солта и захарта на водна пара, докато захарта се стопи напълно.
Махнете от водната пара и продължете да разбивате, докато белтъците изстинат до стайна температура.
Прибавете много мекото масло, като го добавяте лъжица по лъжица и след всяко добавяне, разбивайте много добре. Накрая прибавете и кокосовото мляко на три пъти.
Към крема прибавете кокосовите стърготини. Аз добавих от прясно настърган кокос, но можете да използвате сушени стърготини.
Сглобяване:
Отворете блата и разпределете сладкото от череши. Върху него, разпределете крема.
Завийте отново рулото и го пристегнете в найлоново стреч фолио.
Приберете го в хладилника за 4-5 часа.
След като рулото е стегнало добре, намажете повърхността му с малко крем и го декорирайте с кокосови стърготини или прясно нарязани ленти от кокос.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
