


Обърнат сладкиш с череши
Сладкиши
Необходими продукти:
1 ½ ч.ч. брашно София Мел Кекс
100 г масло
1 ч.ч. ( плюс още 2-3 с.л. ) захар
4 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
3 ч.ч. череши
Начин на приготвяне:
Почистете черешите от костилките.
тавичка с размери около 25 см сложете маслото, 2-3 с.л. захар и поставете във фурната да се раз-топи.
През това време разбийте яйцата със захарта на пухкава смес. Прибавете постепенно от брашното, ванилията и бакпулвера.
огато маслото се разтопи, изсипете на дъното черешите, а отгоре разпределете от пухкавата смес.
Сложете сладкиша да се пече на 170°С, за около половин час. Готовият сладкиш обърнете в поднос. По желание, може да го сиропирате с компот или поднесете с шапка от бита сметана.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
