За палачинките:
180 г брашно София Мел Типово
50 г масло, разтопено и охладено
400 мл прясно мляко
4 яйца
¼ ч.л. сода бикарбонат
½ ч.л. сол
черен пипер
зехтин за пържене
За плънката:
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
800 г тиквички
250 г сирене рикота
150 г крема сирене
⅓ ч.л. индийско орехче
2 стръка див лук
2 стръка копър
кората от ½ лимон
сол
черен пипер
зехтин за запържване
За поръсване:
50 г прясно настърган пармезан
Всички продукти за тестото, поставете в удобна купа и ги разбийте с миксер до гладка, еднородна консистенция. Покрийте тестото и го оставете да почива за около 30 минути, докато приготвите плънката.
Обелете лука и чесъна и ги нарежете ситно. Махнете крайчетата на тиквичките, и ги настържете на едрото ренде. Отцедете ги през тензух от водата.
В удобен тиган за пържене, поставете 2 лъжички зехтин и задушете лука и чесъна за 1-2 минути на средна топлина. След това прибавете тиквичките и гответе на по-силна топлина за около 5 минути. Подправете със сол, черен пипер, индийско орехче и лимоновите кори.
Готовите тиквички оставете да изстинат, преди да ги смесите с останалите продукти.
Разбъркайте сиренето рикота с крема сиренето, нарязания див лук и копъра. Смесете сирената с тиквичките и разбъркайте добре.
В голям тиган за палачинки или друг удобен за пържене, поставете ½ чаена лъжичка зехтин и го загрейте на средно-висока температура. Изпържете палачинките в него. Ако тигана ви е голям, ще получите 6-7 броя палачинки, ако е по-малък, съответно повече.
След като палачинките са готови и охладени, намажете ги обилно с плънката от тиквички, рикота и крема сирене, като внимавате да има по равно за всички. Поставете ги в удобна тавичка за печене и настържете върху тях пармезана.
Запечете палачинките в предварително загрята фурна на 180⁰С за 30 минути.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ