Палачинки с тиквички и сирене рикота


Други солени печива

Необходими продукти:

За палачинките:
180 г брашно София Мел Типово
50 г масло, разтопено и охладено
400 мл прясно мляко
4 яйца
¼ ч.л. сода бикарбонат
½ ч.л. сол
черен пипер
зехтин за пържене

За плънката:
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
800 г тиквички
250 г сирене рикота
150 г крема сирене
⅓ ч.л. индийско орехче
2 стръка див лук
2 стръка копър
кората от ½ лимон
сол
черен пипер
зехтин за запържване

За поръсване:
50 г прясно настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Всички продукти за тестото, поставете в удобна купа и ги разбийте с миксер до гладка, еднородна консистенция. Покрийте тестото и го оставете да почива за около 30 минути, докато приготвите плънката.
Обелете лука и чесъна и ги нарежете ситно. Махнете крайчетата на тиквичките, и ги настържете на едрото ренде. Отцедете ги през тензух от водата.
В удобен тиган за пържене, поставете 2 лъжички зехтин и задушете лука и чесъна за 1-2 минути на средна топлина. След това прибавете тиквичките и гответе на по-силна топлина за около 5 минути. Подправете със сол, черен пипер, индийско орехче и лимоновите кори.
Готовите тиквички оставете да изстинат, преди да ги смесите с останалите продукти.
Разбъркайте сиренето рикота с крема сиренето, нарязания див лук и копъра. Смесете сирената с тиквичките и разбъркайте добре.
В голям тиган за палачинки или друг удобен за пържене, поставете ½ чаена лъжичка зехтин и го загрейте на средно-висока температура. Изпържете палачинките в него. Ако тигана ви е голям, ще получите 6-7 броя палачинки, ако е по-малък, съответно повече.
След като палачинките са готови и охладени, намажете ги обилно с плънката от тиквички, рикота и крема сирене, като внимавате да има по равно за всички. Поставете ги в удобна тавичка за печене и настържете върху тях пармезана.
Запечете палачинките в предварително загрята фурна на 180⁰С за 30 минути.

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

01.03.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.