


Солена торта с шунка и кашкавал
Други солени печива
Необходими продукти:
200 г брашно София Мел Царевично
2 с.л. София Мел Грис
3 бр. големи картофа
1 бр. домат
150 г сирене
150 г шунка
200 г кашкавал
1 голямо яйце
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
варете първо картофите и ги намачакайте на пюре. Прибавете натрошеното сирене, царевичното брашно и едно яйце. Подправете с щипка-две сол, в зависимост от солеността на сиренето.
В тавичка с размери 24 см в диаметър поръсете грис на дъното. Отгоре разпределете половината от сместа и изравнете. Отгоре наредете 1/3 от кашкавала, върху него шунката, а отгоре още 1/3 от кашка-вала. Завършете с останалата смес и изравнете отново.
Печете тортата на 200°С около 25 минути. Малко преди да я извадите поръсете с останалия кашкавал и запечете още 5 минути.
Поднесете с резенчета домати отгоре и поръска от кълцан магданоз.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
